Delegacija Evropske aikido federacije u posjeti COK-u

Upravni odbor Evropske aikido fedracije (EAF), bio je ovih dana u radnoj posjeti Crnogorskom aikido savezu. Redovna sjednica Upravnog odbora EAF održana je u Podgorici 5. i 6. oktobra 2018. god.

Delegaciju Evropske aikido federacije na čelu sa predsjednikom, gospodinom Luisom Selgadom primio je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, gospodin Dušan Simonović. Razgovarano je o aikido sportu u Crnoj Gori, njegovom trenutnom statusu i budućim aktivnostima Crnogorskog aikido saveza.

Zajednički zaključak je da aikido kao borilački sport jedinstven u svijetu, po tome što nema takmičenja, ipak uvažava, poštuje i ispunjava olimpijske principe, i da je kao takav prepoznat od MOK-a.  Luis Selgado je istakao da se više puta uvjerio u podršku koju Crnogorski aikido savez ima od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta i njegovog predsjednika gospodina Simonovića. Iskoristio je ovu priliku da gospodinu Dušanu Simonoviću uruči zahvalnicu Evrposke aikido federacije u znak priznanja za njegov doprinos razvoju aikidoa u Crnoj Gori.

Tokom sjednice Upravnog odbora Evropske aikido federacije razmatrane su kandidature zemalja članica za organizaciju Generalne skupštine EAF i pratećeg seminara 2020. godine. Upravni odbor je odlučio da domaćin Generalne skupštine EAF 2020. godine bude Crna Gora. Mjesto održavanja i datum Generalne skupštine EAF biće definisani naknadno i potvrđeni na sastanku Upravnog odbora EAF u Budimpešti, tokom aprila naredne godine.

Održan je i zajednički aikido trening u dojo-u aikido kluba Budućnost, kome su prisustvovali gosti iz EAF na čelu sa predsjednikom Selgadom.

Izvor: Crnogorski aikido savez

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh