Da brzo postanu dio olimpijske porodice

Upriličen prijem u čast najnovijih uspjeha crnogorskih karatista

Da brzo postanu dio olimpijske porodice

"Želim vam da brzo postanete dio olimpijske porodice", kazao je između ostalog Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta obraćajući se gostima iz Karate saveza Crne Gore na prijemu upriličenom 3. marta u čast najnovijih uspjeha crnogorskih karatista na međunarodnom nivou.

On i generalni sekretar COK-a, Đorđije Kustudić, primili su juče delegaciju koju je predvodio Zoran Mrdak, predsjednik Karate saveza Crne Gore.

Među gostima su bili članovi stručnog štaba crnogorske karate reprezentacije – Dragoljub Kopitović, selektor seniora, Dragoljub Fatić, selektor juniora, Slavenko Bajić, selektor kadeta, Boris Vuković, selektor za kate, te Veselin Mićović, bivši vicešampion svijeta u karateu, danas nacionalni instruktor i član tehničkog komiteta Karate saveza.

Na prijemu je bio i ženski crnogorski kata tim koji čine Milena Milačić, Tijana Radulović i Biserka Radulović, članice podgoričkog KK "Budućnost", koje su osvojile bronzu, kako na prvenstvu Evrope za seniore održanom u Bratislavi, maja prošle godine, tako i na Evropskom regionalnom šampionatu u Novom Sadu, održanom u junu prošle godine.

Potom, Slađana Kršikapa, članica kolašinskog "Gorštaka", osvajačica bronzane medalje na SP za kadete i juniore u kategoriji do 51 kg, održanom u Istanbulu, oktobra prošle godine, te Filip Vujadinović, član nikšićkog "Onogošta", osvajač bronze u kategoriji juniora do 75 kg, na prvenstvu Evrope za kadete i juniore održanom u Izmiru, u Turskoj, februara prošle godine.

Danilo Lučić, takođe iz "Onogošta", osvojio je zlatnu medalju u pojedinačnim borbama (75 kg) na prvenstvu Evrope za kadete i juniore, održanom u Trstu sredinom februara ove godine, a Dijana Vujošević je na istom prvenstvu osvojila bronzu u kategoriji kadetkinja (do 57 kg).

Simonović je pohvalio rad svih stručnjaka i sportista koji već dugo crnogorskom karateu donose medalje, uz riječi da ga ni najnoviji uspjesi nisu iznenadili. On je gostima obećao pomoć COK-a u svim situacijama kada je to moguće, izražavajući žaljenje što podrška ne može biti i veća i sistematičnija, s obzirom da jedan od crnogorskih sportova – perjanica nije na spisku olimpijskih.
"Vi ste garancija da će ovaj sport imati puno uspjeha i u budućnosti", kazao je Simonović.

Na sastanku su uzeli riječ svi članovi stručnog štaba. Oni su istakli dobru saradnju radnika u crnogorskom karateu na svim nivoima, uz obećanje da će i dalje činiti sve na njegovoj afirmaciji. "Zajednički nam je cilj da napravimo dobru seniorsku reprezentaciju. Ovu godinu počeli smo više nego uspješno, a takmičarski program koji je pred nama veoma je zahtjevan", kazao je Kopitović.
Zoran Mrdak, predsjednik Karate saveza, takođe je izrazio želju i nadu da će karate u skorijoj budućnosti postati član olimpijske porodice, dodajući: "Nije moguće opisati zadovoljtsvo kada se Lučić u Trstu popeo na pobjedničko postolje i zasvirala crnogorska himna."

Ispred karatista su govorili Milena Milačić i Danilo Lučić, koji su obećali da će nastaviti sa započetim uspjesima.

Obraćajući se prisutnima, generalni sekretar COK-a, Đorđije Kustudić, stavio je naglasak na doprinos koji karatisti daju ukupnom crnogorskom sportu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh