Crnogorski sportisti sjutra putuju na Evropski olimpijski festival mladih

Evropski olimpijski festival mladih u Bakuu počinje 21. jula, a na njemu će učestvovati takmičari iz oko 60 zemalja koji su dio Evropskog olimpijskog komiteta. Među njima je i Crna Gora sa svojim predstavnicima. U Bakuu će nastupiti atletičari iz Bara, članovi „Mornara” Ognjen Vojvodić i Danilo Vujičič i plivačica iz Budve Jovana Kuljača.

Mladi atletičari probaće da dođu do završnih borbi u jakoj konkurenciji, što je i cilj plivačice Kuljače, koja će se takmičiti u disciplinama 50 i 100 metara kraul. Vojvodić će se takmičiti u skoku udalj, a Vujičić u trci na 200 metara.

Tim povodom predstavnici kompanije Jugopetrol AD su prije odlaska  sportista u Baku, dočekali crnogorske sportiste u upravnoj zgradi kako bi im poželjeli srećan put i dobre sportske rezultate.

„Znamo koliko ovakava takmičenja znače sportistima i državi koju predstavljaju i koliko je truda i vremena potrebno za dobre rezulate. Nadamo se da će broj crnogorskih sportista svake godine biti veći kao i da će u svih deset disciplina, koliko za sada ima ovaj festival, moći da učestvuju”, rekao je tom prilikom Antonis Semelides, izvršni direktor kompanije Jugopetrol AD.

Kompanija Jugopetrol AD će naredne dvije godine podržati COK u takmičenjima koja predstoje, od kojih je najvažnije već naredne godine u Tokiju.     

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Izbor najboljih sportista godine

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh