Crnogorski sportisti otputovali u Nanjing

Crnogorski sportisti danas su otputovali na Olimpijske igre mladih, koje se od 16. do 28. avgusta održavaju u kineskom gradu Nanjingu. Naše učesnike ovih Igara, na aerodromu u Podgorici,  ispratio je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović. "U Nanjingu će nastupiti pet mladih crnogorskih sportista i vjerujem se da će imati zapažen nastup.

Na prethodnim Igrama u Singapuru malo je nedostajalo da uzmemo medalju. Mislim da su naši sportisti sada bolje pripremljeni, nadamo se medalji, ali je ne postavljamo kao imperativ. Ipak,  najvažnije je da naši takmičari dostojno predstave crnogorski sport i crnogorsku državu, a rezultati će sigurno doći", kazao je Simonović. Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta predao je državnu zastavu džudisti Arsu Miliću, koji će je nositi na ceremoniji otvaranja Igara.

Nosilac Zastave - Arso Milic

Osim Milića, na Olimpijskim igrama mladih “Nanjing 2014” takmičiće se još džudistkinja Ivana Šunjević, atletičarka Kristina Rakočević, Pavle Rogan će biti naš predstavnik u tenisu, a u tekvondou će nastupiti Mario GegajSa našim sportistima putuji i treneri Marko Ristić (atletika), Zdravko Milić (džudo), Balša Milošević (tenis) i Boris Budor (tekvondo).

Šef crnogorske misije na Olimpijskim igrama mladih je Predrag Marsenić, sportski direktor COK-a. "Na Igrama mladih će učestvovati oko 3.800 sportista u 28 olimpijskih sportova. Organizator je pripremio 26 objekata za za takmičenja i 12 za treninge. Otvaranje Igara je 16. avgusta u 20 sati po lokalnom vremenu. 

Od crnogorskih takmičara prvi će nastupiti teniser Pavle Rogan (17. avgust), zatim Arso Milić i Ivana Šunjević (18. avgust), Kristina Rakočević (19. i 23. avgust), te Mario Gegaj (21. avgust). Vjerujem da neko od njih može do medalje, oni su budućnost našeg sporta”, istakao je Predrag Marsenić. 

Kako je najavio predsjednik COK-a, crnogorsku ekspediciju u Nanjingu posjetiće i predsjednik države Filip Vujanović koji će u to vrijeme biti u Kini. 

Predsjednik Simonović posebno se zahvalio “Aerodromima Crne Gore”, sa kojima COK pravi lijepu sportsku priču.

Naši sportisti, učesnici Igara u Nanjingu, uglas su istakli da imaju čast i privilegiju da nastupe na Olimpijskim igrama mladih, trvde da spremno dočekuju predstojeći nastup u Kini i obećali su da će dati svoj maksimum kako bi ostvarili što bolji rezultat.
 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh