Crnogorski olimpijski komitet ugostio delegaciju Džudo saveza Crne Gore

Predstavnici Džudo saveza Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Veselinom Grbovićem, bili su danas gosti Crnogorskog olimpijskog komiteta, gdje su se susreli sa predsjednikom Dušanom Simonovićem.

Povod za ovaj sastanak bili su, prije svega, izvanredni rezultati koje su ostvarili mladi džudisti Nikola Gušić i Arso Milić, osvajanjem bronzanih medalja u konkurenciji juniora i kadeta, na nedavno završenim prvenstvima Evrope u Hrvatskoj (Poreč) i Crnoj Gori (Bar).

Veselin Grbović je istakao da su ovi mladi sportisti vjesnici novih šampiona u džudou i sigurni nasljednici naših najboljih džudista. Predsjednik Grbović takođe vjeruje da su njihovi rezultati plod kvalitetnog rada, kako u njihovim klubovima, tako i u reprezentativnim selekcijama pod rukovodstvom selektora Rajka Mrvaljevića i nacionalnog trenera Dragana Šćepanovića, koji je ujedno i Šefa stručnog štaba Dž.K “Akademik”. Gospodin Grbović je naveo da, pored Gušića i Milića, u džudou postoji čitava plejada mladih i talentovanih sportista pred kojima je lijepa karijera.

Dragan Pejanović, predsjednik Džudo kluba “Akademik” iz Nikšića, čiji je Gušić član, potvrdio je da se radi o izuzetnim talentima od kojih se, i u narednom periodu, očekuje još dosta kvalitetnih rezultata. Gospodin Pejanović je uputio posebnu zahvalnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore na podršci klubu u stvaranju kvalitetnih uslova za treninge i rad svih klupskih selekcija.

Čestitajući Nikoli Gušiću i Arsu Miliću na osvojenim medaljama, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović je siguran da su osvojena odličja plod kvalitetnog rada i istakao da se do medalje, naročito na takmičenjima ovog ranga, može doći samo velikim i upornim radom, kontinuiranim i kvalitetnim treningom i uz puno odricanja.

Čestitkama se pridružio i vicešampion svijeta, dvostruki učesnik Olimpijskih igara (Peking 2008 i London 2012) Srđan Mrvaljević. Mrvaljević vjeruje je da je pred Gušićem i Milićem blistava karijera, ali ponovio da ih do ostvarivanja velikih rezultata u kontinuitetu očekuje puno odricanja i prepreka. Mrvaljević je uputio posebnu zahvalnost na podršci koju je imao od predsjednika COK-a Dušana Simonovića i predsjednika Džudo saveza Veselina Grbovića, uz uvjerenje da će ta podrška biti dio njegovog puta ka ostvarivanju plasmana i dobrog rezultata i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Nikola Gušić (član Dž.K. “Akademik”) i Arso Milić (član Dž.K. “Arso Milić”) nijesu krili zadovoljstvo ostvarenim uspjesima i izrazili su zahvalnost svojim klubovima, selektorima, kao i Džudo savezu, bez čije pomoći i podrške ne bi uspjeli da ostvare ovakve rezultate, ali i obećali da će nastaviti sa kvalitetnim treninzima.

Predsjednik Simonović je siguran da će dosadašnja, uspješna saradnja COK-a i Džudo saveza, biti nastavljena i u narednom periodu i da će takva saradnja biti krunisana novim medaljama crnogorskih džudista sa najvećih međunarodnih takmičenja u ovom olimpijskom sportu.

Na sastanku je razgovarano i o ambicioznim programima Crnogorskog olimpijskog komiteta a tiču se podrške COK-a u obezbjeđivanju kvalitetnih uslova crnogorskim sportistima za učešće na najznačajnijim međunarodnim kao i kvalifikacionim takmičenjima za Olimpijske igre 2016. godine. Takođe, bilo je riječi i o programu Srđana Mrvaljevića i njegovoj podršci u ovom olimpijskom ciklusu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh