Crnogorci na EYOF-u

Večeras u 20 sati u Beogradu počinje svečana ceremonija otvaranja

Crnogorci na EYOF-u

Crnogorski predstavnici na ovogodišnjem, devetom EYOF-u, Evropskom olimpijskom festivalu mladih, njih 22, sa pratiocima i ljekarkom Mirom Dašić, stigli su sinoć nešto poslije osam uveče u Beograd.

Najveći dio njih, krenuo je juče ujutro specijalnim ultramodernim autobusom ispred podgoričkog
hotela “Podgorica”.

Dvoje džudista, tri atletičara i jedan stonoteniser pridružili su im se na Ribarevini, dok je troje
stonotenisera stiglo direktno iz Bratislave, sa Evropskog stonoteniskog prvenstva za kadete i juniore.

Kako nam je rekao Peđa Marsenić, šef misije EYOF-a, put autobusom od Podgorice do srpske prestonice i Studentskog grada, koji je za ovu priliku renoviran i služi kaoOlimpijsko selo, prošao je u najboljem redu.

Inače, od 11 sportova zastupljenih na ovom, ljetnjem izdanju EYOF-a, (džudo, atletika, tenis, stoni tenis, plivanje, gimnastika, biciklizam, vaterpolo, košarka, odbojka, rukomet), crnogorski predstavnici učestvuju u pet – džudou, atletici, tenisu, stonom tenisu i plivanju.

Crnu Goru u džudou predstavljaju pet mladića i četiri djevojke. U kategoriji do 50 kg Miloš Mirović, do 55 kg Emir Pepeljak, do 60 kg Stefan Lučić, do 73 kg Suad Šabanović i u kategoriji do 90 kg Damir Maršić.

U ženskom džudou, predstavljaju nas Milica Drecun, u kategoriji do 44 kg, Anđela Dedić do 48 kg, Valentina Gardašević do 52 kg i Milena Peković do 57 kg.

Na EYOF-u imamo pet atletičara – Slavicu Leković (bacanje kugle i bacanje koplja), Jovanu Kljajević (200 i 400m),Daneta Žegarca (800 m), Momira Matovića (400 m) i Edina Čindraka
(200 i 400 m).

U plivanju nas predstavljaju Katarina Đorđević, na 100 mprsno i Milica Marković na 50m slobodno i 200 m mješovito.

Naši teniseri su Mia Radulović i Ljubomir Čelebić.

U stonom tenisu takmičiće se njih četvoro – Irfan Čepić,Branko Cubović,Snežana Ćulafić i Snežana Rogić. Napominjemo da svi, osim Cubovića, koji će se ostalima sjutra takođe pridružiti
u Bijelom Polju, u Beograd stižu iz Bratislave, sa Evropskog teniskog prvenstva za juniore i kadete.

Ceremonija otvaranja EYOF-a je u hali "Arena" na Novom Beogradu, 22. jula.

Crnogorski predstavnici smješteni su, podsjećamo, u četvrtom paviljonu, u kojem su još predstavnici BiH, Andore, Jermenije, Švajcarske i Luksemburg.

Ovo je prvo međunarodno sportsko takmičenje pod olimpijskim znakom (pokrovitelj EYOFa je Evropski olimpijski komitet) na kojem Crna Gora ima svoje predstavnike.

U Beogradu se očekuje oko 3.500 mladih sportista iz 49 evropskih država. Crna Gora je, podsjetimo, ulaskom u članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta (205 članova), postala 49. član Evropskog olimpijskog komiteta.

Večeras u 20 sati počinje svečana ceremonija otvaranja EYOF-a, u hali “Arena” na Novom Beogradu.

Takmičenja počinju sjutra, 23. jula, osimu džudou, biciklizmu i gimnastici, koja počinju narednog dana, a okončavaju se u petak, 27. jula.

"Arena"

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh