Crna Gora na Mediteranskim igrama u Taragoni

Crnogorsku sportsku porodicu će na 18. Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni od 22. juna do 1. jula, činiti sportisti iz osam sportova.

„Iako se termin XVIII Mediteranskih igara poklapa sa Svjetskim prvenstvom u fudbalu, ipak očekujemo da će takmičenje biti izuzetno kvalitetno i medijski ispraćeno. Na Mediteranskim igrama učestvuje 26 država sa oko 4.000 sportista. Osim muške i ženske rukometne, nastupiće naša vaterpolo selekcija, a u pojedinačnim sportovima imaćemo takmičare u atletici, karateu, džudou, jedrenju, plivanju i boćanju. Svečano otvaranje Igara je 22. juna. na kojoj će od naših sportista biti prisutna ženska rukometna selekcija, plivač Ilija Tadić i karatistkinje. Crnogorsku zastavu na otvaranju nosiće karatistkinja Marina Raković, naša vrhunska sportistkinja”, kazao je Igor Vušurović.

Crnogorski karate ima dvije stipendije za Tokio, ali je Mario Hodžić otpao zbog povrede. Drugu stipendiju medaljama sa svih najvećih takmičenja je zaslužila Raković.

„Čast mi je i zadovoljstvo što ću nositi crnogorsku zastavu u Taragoni. Očekujem žestoku konkurenciju, ali sam u odličnoj formi. Nadam se i dobrom žrijebu a ja ću dati sve do sebe da donesem medalju svojoj zemlji”, obećala je Raković.

Na Mediteranskim igrama nastupaju svjetske velesile, Francuska, Italija, Španija, Turska…

„U Taragoni nastupaju zemlje regiona koji obuhvata preko 500 miliona stanovnika. Konkurencija će biti žestoka, a takmičenje je pomjereno za ovu godinu, jer zbog organizacionih problema nije održano prošle. Ovo je jedno od najznačajnijih takmičenja za naše sportiste, i imamo očekivanja da naši sportisti potvrde kvalitet. Takođe, vjerujemo da će poslužiti i kao dobra provjera i iskustvo za dostizanje olimpijskih normi za Tokio 2020. godine”, objasnio je Marsenić.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh