Atletika : Crna Gora deseta, Rakočević i sprinteri oborili rekorde

Nakon prvog atletskih nadmetanja na Evropskim igrama u Bakuu, koje je ujedno ekipno prvenstvo Starog kontinenta treće divizije, Crna Gora zauzima deseto mjesto u konkurenciji 14 zemalja, sa 125 bodova.

– Ostaje žal za desetak bodova koje smo mogli da uzmemo, ali ne mogu nikome ništa da zamjerim. Ostvareni su dobri rezultati, oborena su i dva državna rekorda.  Osvojili smo 125 bodova, pet i po manje od devete Malte. Nadam se da ćemo smoći snage i doći do devete pozicije, u nekoj kombinaciji možemo da budemo i osmi, ali imali smo neke pehove i povrede, tako da mogu da budem zadovoljan – rekao je selektor Osman Erović.

Nacionalni rekord oborila je Kristina Rakočević u bacanju diska. Ostvarila je rezultat 53,91 metar, što je za 57 centimetara duže od njenog dosadašnjeg najboljeg hica u karijeri. 

– Zadovoljna sam rezultatom, drago mi je što sam potvrdila da sam u dobroj formi. Mislila sam da imam šest, a ne četiri bacanja, pa sam se malo opustila, smatrajući da ću u posljednje dvije serije biti još bolja – kazala je Rakočević.

Crnogorski rekord oborila je štafeta 4×100 metara (Rakić, Vojvodić, Ćetković, Petričević)  i sada iznosi 41,12 sekundi.


Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh