COK uz Kotor

Povodom nedavno potpisane Deklaracije o saradnji Kotora, Mostara i Dubrovnika na zajedničkom apliciranju za XIX Mediteranske igre, predsjednica Opštine Marija Ćatović sastala se juče sa predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanom Simonovićem. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Opštine Željko Avramović i Andrija Popović, potpredsjednik COK-a.

Dušan Simonović je iskazao punu i bezrezervnu podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta Deklaraciji o saradnji na zajedničkom apliciranju za XIX Mediteranske igre 2021. godine. Deklaracija je podržana kako od strane COK-a, tako i sa državnog nivoa, pa je konstatovano da će se grad Kotor, država Crna Gora i Crnogorski olimpijski komitet udruženim naporima uključiti u proces aplikacije za Mediteranske igre. U tom pravcu Crnogorski olimpijski komitet je već počeo razgovore sa olimpijskim komitetima zemalja jugoistočne Evrope i od većine njih dobio podršku Deklaraciji – saopštio je Simonović.

Naglašavajući da se radi o izuzetno značajnom sportskom događaju, gradonačelnica Ćatović je istakla da će zajedničko apliciranje Kotora, Mostara i Dubrovnika za Mediteranske igre u velikoj mjeri doprinijeti regionalnom povezivanju tri države. Saradnja u pripremi aplikacije, prema riječima Marije Ćatović, na pravi način afirmisaće regionalnu saradnju.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh