COK-u priznanje od Planinarskog saveza Crne Gore

Oni koji pomažu i poštuju rad zaslužuju i priznanja – valjda vođeni tom, iznad svega ljudskom maksimom, čelnici Planinarskog saveza Crne Gore nagradili su priznanjem Crnogorski olimpijski komitet za svu logistiku koju im je ova institucija pružala u minulom periodu. Priznanje je predsjedniku COK-a danas uručio predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore (PSCG) Dragan Bulatović.

„Bio sam u prilici da primam različita priznanja sa mnogih mjesta za ono što je COK do sada radio i pomagao. Moram reći da mi je ovo priznanje posebno drago i emotivno sam ga doživio jer znam da dolazi od iznad svega dobrih ljudi koji su izuzetno posvećeni onome što rade. Iz tog razloga oni će uvijek zauzimati posebno mjesto“, kazao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Ove godine PSCG organizovao je manifestacoiju „Planinski festival“  (02-04.jun)  koja je imala međunarodni karakter – učestvovali su najviši zvaničnici i planinari iz 13 evropskih država, njih oko 500.

„Naš savez ove godine slavi 66 godina postojanja i uspješnog rada. To je bila dobra prilika da se podsjetimo svih onih sjajnih rezultata i entuzijazma svih naših članova, takođe da dodijelimo odgovarajuća priznanja pojedincima i institucijama koji su nas podržavali svih ovih godina. COK, na čelu sa predsjednikom Simonovićem, je ovo priznanje iznad svega zaslužio iz više razloga, a jedan je i taj što smo mi članovi ove institucije koja nas pomaže u skladu sa svoji mogućnostima nerijetko i više od toga“, kazao je Dragan Bulatović, predsjednik PSCG.

Povodom jubileja 66 godina osnivanja i rada PSCG  3. juna u kolašinskom Domu Kulture je održana Svečana akademija  „66 godina na visini“. U uvodnom dijelu pozdravne govore su održali Predsjednik Planinarskog saveza dr. Dragan Bulatović, predsjednik Balkanske planinarske unije prof. dr Jovica Ugrinovski, savjetnik u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Rešad Nuhodžić i predsjednica Skijaškog saveza Crne Gore Vesna Medenica. U kulturno umjetničkom dijelu skupa nastupila je kolašinska ženska pjevačka grupa i članovi KUD-a “Mijat Mašković”, kao i telentovane i višestruko nagrađivane učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Kolašina.

Izvor: Pink M

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh