COK-u prezentovana kandidatura Aleksandrije za Mediteranske 2017. godine

Predsjednik Olimpijskog komiteta Egipta Mahmut Ahmed Ali sa članovima predsjedniku COK-a Dušanu Simonoviću i saradnicima prezentovali kandidaturu Aleksandrije za Mediteranske igre 2017. godine.

 

Aleksandrija je istakla kandidatiru za organizaciju Mediteranskih igara 2017. godine. Predsjednik Olimpijskog komiteta Egipta Mahmut Ahmed Ali, sa još dva člana nacionalnog savjeta za sport, kao i predsjednikom Svjetske rukometne federacije Hasanom Mustafom posjetio je juče predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića i njegove saradnike, kako bi prezentovao kandidaturu.

Utisak je – impresivan.

– Svrha naše posjete je da vam ukratko prezentiramo kandidaturu Aleksandrije za organizaciju Mediteranskih igara. Većina kapaciteta je spremna, ali imamo u planu izgradnju dodatnih kako bi zadovoljili potrebe za organizaciju takvog događaja. Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo kao predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta da posjetite Aleksandriju, obiđete naše kapacitete i uvjerite se u ono što možemo ponuditi. I hvala vam što ste prihvatili sastanak – rekao je predsjednik Ali.

Predsjednik COK-a Simonović kazao je kako je zadovoljstvo što je prvi čovjek OK Egipta sa svojim saradnicima došao u Crnu Goru.

– Poznajem dobro istoriju i kulturu svoga naroda, ali i naroda koji pripada starim kulturama, a među njima je Egipat. Siguran sam da vaš narod posjeduje energiju, što sam mogao i lično da vidim – kazao je Simonović. – Bili ste stara i velika kultura i za veliki i stari Rim. Aleksandrija posjeduje jedno od sedam svjetskih čuda, zar to nije dovoljno kao preporuka. Imate sve ono što je neophodno da bi se organizovale velike Igre, kao što su Mediteranske igre. Želim za kraj da vam kažem da ste razgovarali sa prijateljima i da na nas uvijek možete da računate, kao što i mi računamo na vas. Ako osamdeset miliona Egipćana želi, to je znak da mogu organizovati veliko takmičenje. A ono što jeste više od sporta, a olimpizam jeste više od sporta, siguran sam da vam je u ovom trenutku potrebna podrška.

     

Šta nudi Egipat? Šerif Emil, menadžer komisije za kandidaturu Mediteranskih igara, izvijestio je prisutne o tome da je budžet već obezbijeđen i da je u odnosu na ostale kandidate najveći.

– Aleksandrija zaslužuje da bude domaćin velikog sportskog takmičenja. Drugi je grad po veličini, sa pet miliona stanovnika. Ima karakterističan duh metropole, sa mješavinom različitog uticaja i posebnim šmekom za sport. Uvjeravam vas da smo čak i sada sposobni da organizujemo Mediteranske igre. Zbog čega? Zato što nas podržava narod, mladi, 27 nacionalnih federacija i Olimpijski komitet – napomenuo je Šeif. – I smatramo da je pravo vrijeme da poslije 60 godina vratimo Igre tamo gdje su i počele.

Do sada je urađeno puno – čak 31 objekat je završen.

– Imamo fudbalski stadion sa 80 hiljada mjesta, a upravo je postavljen i rekord u gledanju finala SP do 20 godina. Završili smo 65 odsto objekata, koji će biti u sklopu Budželarap kompleksa. Naše selo može da primi 6. 800 sportista, dok bi oficijelna lica bila smještena u hotelu sa pet zvjezdica. Sportska borilišta udaljena su svega pet minuta od Sela, a osam od aerodroma.

Ukoliko dobiju organizaciju Igara 2017. godine sportisti bi se nadmetali u 29 sportova, a bila bi uključena i tri paraolimpijska sporta.

Osamdeset miliona Egipćana vas moli za podršku, za organizaciju Mediteranskih igara – posljednja je poruka gostiju iz Egipta.

Izvor : Arena

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh