COK postao punopravni član Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara

Crnogorski olimpijski komitet u subotu, 27. oktobra, postao je punopravni član Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG – International Committee for the Mediterranean Games), na sjednici Generalne skupštine te asocijacije, održane u Peskari (Italija).

Sjednici i proglašenju prisustvovali su i predsjednik COK-a, Dušan Simonović, i generalni sekretar, Đorđije Kustudić.

COK je dobio jednoglasnu podršku svih prisutnih članova Generalne skupštine Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG), a potrebna mu je bila tročetvrtinska.

Ovo znači da će Crna Gora imati svoje predstavnike već na narednim Mediteranskim igrama, koje se održavaju u Peskari, od 26. juna do 5. jula 2009. godine.

Oni će se nadmetati sa sportistima iz Albanije, Alžira, Andore, Bosne i Hercegovine, Kipra, Hrvatske, Egipta, Francuske, Grčke, Italije, Libana, Libije, Malte, Maroka, Monaka, San Marina, Srbije, Sirije, Slovenije, Španije, Tunisa i Turske.

Predsjednik i generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović i Đorđije Kustudić, imali su u Peskari više značajnih susreta sa uticajnim predstavnicima institucija evropskog olimpijskog pokreta. Oni su razgovarali sa generalnim sekretarom Evropskog olimpijskog komiteta Rafaele Panjocijem. Sa Italijanskim olimpijskim komitetom (CONI), dogovorena je dugoročna bilateralna saradnja preko nekih zajedničkih projekata. Inače, riječ je o jednom od najuticajnijih nacionalnih olimpijskoh komiteta, u kojem je, ilustracije radi, zaposleno preko 1.000 ljudi.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh