COK obilježava devet godina od prijema u Međunarodnu olimpijsku porodicu

Od 7. jula 2007. godine, kada je zvanično priznat od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta na 119. sjednici u Gvatemala Sitiju, Crnogorski olimpijski komitet i crnogorski sportisti prošli su devet uspješnih godina, nekoliko Olimpijskih igara, brojna takmičenja sa olimpijskog programa, osvajanje velikog broja medalja, od kojih i jedne olimpijske, puno aktivnosti i događaja, neke teške, ali i mnoge srećne trenutke.

COK je odlučio da svoj značajan datum ove godine obilježi drugačije – humanitarnom donacijom Institutu za bolesti djece u Podgorici. Ideja je konkretizovana u dogovoru predsjednika Dušana Simonovića sa dr. Sonjom Milašinović, direktorkom Instituta, koja je istakla da je svaka donacija od velikog značaja za ovu ustanovu, za poboljšanje uslova rada u njoj i ugodniji boravak velikog broja djece kojima je potrebna medicinska njega. 

Po riječima predsjednika Simonovića, u jeku priprema za predstojeće Olimpijske igre u Riju nema prostora za slavlje, pa će COK sredstva opredijeljena u tu namjenu preusmjeriti na instituciju kojoj će pomoć dobro doći, a naredne godine ćemo svakako na adekvatan način proslaviti jubilej – deset godina postojanja Nacionalne olimpijske kuće.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh