COK nagradio najbolje mlade sportiste u 2005.

Crnogorski olimpijski komitet je i zvanično proglasio Silviju Radović, odbojkasicu Luke Bar i Andriju Prlainovića, vaterpolistu Jadrana, za najbolje mlade sportiste Crne Gore u 2005. godini, a u konkurenciji sportskih kolektiva to su VK Jadran i Zenski karate klub Budućnost. Na prigodnoj svečanosti u vili Gorica, u čijoj je organizaciji učestvovala i Uprava za sport i omladinu, uručene su nagrade najuspjesnijim ekipama i mladim sportistima, kao i osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima.

Nasi sportisti su i ove godine, kao i prethodnih, na međunarodnoj i domaćoj sceni bili ponos svoje zemlje. Uvjeren sam da ćemo ih i ubuduće gledati na sportskim priredbama sirom svijeta, i da će dostojanstveno i hrabro braniti boje svoje domovine Crne Gore – kazao je, između ostalog, pozdravljajući brojne sportiste i sportske radnike Dusan Simonović, predsjednik COK-a.

Prema riječima Branimira Gvozdenovića, potpredsjednika crnogorske Vlade, zahvaljujući sportistima stvara se nova energija koja potstiče na jos veća dostignuća.
Siguran sam da ćemo sredinom naredne godine aplaudirati nasim sportistima i nasim reprezentacijama, koje će biti u prilici da na pravi način prezentuju svoju drzavu i da ispod svojih obiljezja brane boje Crne Gore – kazao je, između ostalog, Gvozdenović.

U ime sportista zahvalio se Miso Brajević, predsjednik Skupstine VK Jadran, a među nagrađenim bili su jos karatista Budućnosti Almir Cecunjanin ("Sportski podvig godine"), Zenski sahovski klub Internet Crna Gora i rukometasice Budućnosti (Posebna plaketa COK-a), kao i osvajači medalja na prvenstvima svijeta i Evrope – Marija Martinović i sestre Dragana i Danijela Burzan (yiu-yicu), Darko Milasinović (kik boks), Almir Cecunjanin, Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (karate), Andrija Pejović (rukomet), Vladimir Dasić, Nenad Zivčević, Nenad Mijatović, Maja Milutinović (kosarka), Silvija Radović (odbojka), Dragan Drasković, Aleksandar Radović, Aleksandar Ivović, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković, Bojan Joketić, Andrija Prlainović, Predrag Jokić, Boris Zloković, Zdravko Radić, Nikola Janović, Denis Sefik i Vladimir Gojković (vaterpolo).
Priznanja su pripala i trenerima koji su sa reprezentacijama SCG osvojili evropske ili svjetske medalje – Ranko Popović (rukomet), Zeljko Vukićević (kosarka) i Petar Porobić (vaterpolo).

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh