COK na zasijedanju MOK-a

U Kopenhagenu će se od 2. do 9. oktobra 2009. godine održati 121. zasijedanje Međunarodnog olimpijskog komiteta i 13. Olimpijski kongres kojem će prisustvovati i delegacija Crnogorskog olimpijskog komiteta na čelu sa Predsjednikom, Dušanom Simonovićem.

Na 121.zasijedanju MOK-a biće donesene važne odluke: izbor grada domaćina za Olimpijske igre 2016. (gradovi kandidati su: Čikago /SAD, Tokio /Japan, Rio de Ženeiro /Brazil i Madrid /Španija), uključivanje novih sportova na listu olimpijskog programa od 2016.godine, prije svega, po preporuci Izvršnog komiteta MOK-a, ragbija i golfa, kao i izbori za Predsjednika i članove MOK-a.

Nakon petnaest godina održaće se i Olimpijski kongres koji će okupiti predstavnike svih nosioca Olimpijskog pokreta i procijeniti trenutnu poziciju Olimpijskog pokreta u društvu, njegove snage, slabosti i mogućnosti.

Neke od glavnih tema diskusije na Kongresu biće: kako održati Olimpijske igre kao glavni događaj, da li je takmičarski sport i dalje privlačan za mlade, autonomija Olimpijskog pokreta, itd.

Pored obaveza koje proističu iz članstva u olimpijskim strukturama, delegaciju COK-a u glavnom gradu Danske očekuju i druge međunarodne aktivnosti.

Iz Ambasade Ruske Federacije u Podgorici potvrdjeno je da će prethodno dogovoreni protokol o saradnji između Olimpijskih komiteta Rusije i Crne Gore biti potpisan u Kopenhagenu.

Nastavlja se redovna saradnja sa Predsjednicima Olimpijskih komiteta iz zemalja centralne i jugoistočne Evrope, a očekuje se i konačan dogovor o saradnji sa Kiparskim olimpijskim komitetom.

Za 3.oktobar zakazana je sjednica Izvršnog komiteta Igara malih zemalja Evrope u čijem se članstvu od juna ove godine nalazi i Crna Gora.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh