COK i Turistička agencija Grand potpisali Ugovor o prodaji ulaznica za OI Tokio 2020

U prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta danas je potpisan ugovor sa Turističkom agencijom Grand u vezi nabavke i prodaje ulaznica na teritoriji Crne Gore za takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ugovor su potpisali Dušan Simonović, predsjednik COK-a i Sreten Kankaraš, direktor Grand agencije, dok će dokument naknadno biti ovjeren od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i Organizacionog komiteta za OI „Tokio 2020“.

Ovim sporazumom počinje i učešće u takozvanom „Ticketing programu“ MOK-a, odnosno nizu kompleksnih procedura kroz koje se nastoji obezbijediti mogućnost svim zemljama učesnicama da nabave ulaznice za pratioce svojih reprezentacija na Olimpijskim igrama. Količina i vrsta raspoloživih ulaznica za svaku teritoriju se posebno procjenjuje, na osnovu veličine države, sportskih uspjeha, broja sportista na prethodnim Olimpijskim igrama i slično. Pored toga, kroz stroge uslove prodaje i kontrole, nastoje se spriječiti zloupotrebe karata i prodaje po cijenama većim od propisanih.

Imajuće u vidu prethodnu saradnju i uspješnu realizaciju projekta OI „Rio 2016“, Crnogorski olimpijski komitet će u ovom ciklusu ponovo sarađivati sa agencijom Grand i nastojati da ljubiteljima sporta u našoj zemlji obezbijedi što povoljnije mogućnosti za odlazak na najveći globalni sportski događaj.

Turistička agencija Grand iz Podgorice imaće ekskluzivno pravo za prodaju ulaznica na teritoriji Crne Gore, a za naše državljane kreiraće i posebne paket aranžmane za Tokio, koji će obuhvatiti smještaj, prevoz i druge usluge. Pored inicijalne narudžbe, Grand će kroz dopunske programe nastojati da pribavi što veći broj ulaznica za takmičenja crnogorskih sportista, paralelno sa tokom kvalifikacija za OI.

Organizatori su za proljeće naredne godine najavili početak prodaje ulaznica po teritorijama, dok će od aprila 2020. godine sve preostale karte ići u slobodnu prodaju preko portala „Tokio 2020“.

XXXII Ljetnje Olimpijske igre održaće se u Tokiju od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Na programu je rekordnih 33 sportova sa 339 disciplina, a učešće će uzeti 11.090 sportista iz 206 zemalja.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh