Čelnici EOK-a u posjeti COK-u

„Crnogorski sportisti i Crnogorski olimpijski komitet radom i rezultatima opravdali su povjerenje i očekivanja Evropskog olimpijskog komiteta" , kazao je predsjednik te asocijacije Patrik Hiki na sastanku sa članovima Izvršnog odbora COK-a.

Hiki je na čelu delegacije EOK, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Crnogorskom olimpijskom komitetu. U delegaciji su još potpredsjednik Janez Kocijančič i generalni sekretar Rafael Panjoci. Hiki se zahvalio na gostoprimstvu, navodeći da mu je zadovoljstvo što je imao priliku da posjeti Crnu Goru. 

„Poznajem dobro uspjehe crnogorskih sportista. Oduševile su me vaše rukometašice osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, a posebno se radujem što u vašem Izvršnom odboru vidim i Bojanu Popović, proslavljenu rukometašicu. Znam vaše uspjehe na Igrama malih zemalja Evrope, na Evropskim igrama i na EYOF-u. Crnogorski sportisti i COK svojim radom i rezultatima opravdali su u potpunosti naša očekivanja“, kazao je Hiki. Predsjednik COK-a Dušan Simonović zahvalio se čelnicima EOK-a za sve što su do sada učinli za Crnu Goru, navodeći da su to njeni sportisti opravdali dobrim rezultatima. „Nadam se da podrška EOK-a neće izostati ni u narednom periodu. Mi smo mlad olimpijski komitet i svaka vrsta pomoći nam je dobrodošla. Razgovarali smo o finansijskoj pomoći, o mladim talentima, o pomoći našoj administraciji, trenerima kao i o stručnom radu u reprezentativnim selekcijama. Pričali smo i o pomoći COK-u koji po malo kuburi, ali i ne previše, sa finansijama", rekao je Simonović.

Kocijančič je kazao da se rado sjeća početaka crnogorskog sporta, navodeći da su od tada napravljeni ogromni koraci. „Vrlo rado se sjećam prvih koraka Crnogorskog olimpijskog komiteta, saradnje sa Duškom i prvog razgovora kojeg smo imali. U životu čovjek uvijek gleda da se neko povjerenje ostvari i obistini, a povjerenje u crnogorski sport ne samo da se obistinilo, već je bilo realizovano na fenomenalan način. Crna Gora je na sportskom području, postigla veću prepoznatljivost u svjetskim, međunarodnim relacijama, nego na bilo kom drugom nivou. Za to iskrene čestitke", rekao je Kocijančič.

Generalni sektar Panjoci kazao je da zna da se mnogi italijanski sportisti ugledaju na crnogorske, navodeći primjer vaterpolista koji nastupaju u toj državi. „Nije mi prvi put da sam u Crnoj Gori. Italija i Crna Gora su blizu, a sport je uvijek unosio dodatnu vrijednost", kazao je Panjoci.

Čelnike EOK-a u ime Izvršnog odbora pozdravila je i Vesna Medenica i zahvalila im se na dosadašnjoj podršci. Delegacija EOK-a bila je danas gost i premijera Mila Đukanovića.

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Posjeta čelnika EOK-a”]


 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh