Beograd spreman i za Crnogorce

Direktor „EYOF Beograd 2007” osvrnuo se posebno na naše predstavnike, jer je njihovo učešće na ovoj sportskoj manifestaciji bilo neizvjesno do 24. maja

Beograd spreman i za Crnogorce

"Sve je pripremljeno da i sportisti iz Crne Gore, koja bi do početka EYOF-a trebalo da bude primljena u MOK, mogu da se takmiče u Beogradu."

Ovo je, kako piše beogradska Politika, izjavio Đorđe Višicki, direktor preduzeća "EYOF Beograd 2007" na prvoj od ubuduće redovnih mjesečnih pres konferencija, koju je upriličio Olimpijski komitet Srbije. Višicki se posebno osvrnuo na predstavnike Crne Gore, jer je njihovo učešće bilo neizvjesno do 24. maja, kada je u Rigi Izvršni bord Evropskog olimpijskog komiteta dao za to "zeleno svjetlo".

On je dodao da će na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Evropi, čiji je pokrovitelj Evropski olimpijski komitet, učestvovati predstavnici svih 48 članica te olimpijske asocijacije. (Crnogorski olimpijski komitet biće 49. član EOK-a, nakon što bude primljen u članstvo MOK-a, početkom jula kao 204. član.)

"U ovom trenutku, znamo da će u Beograd doći 4.000 gostiju, a brigu o njima vodiće dosad najveći organizacioni aparat sa 2.100 članova. Važan dio je i 1.300 volontera, kao i oko 800 ljudi koji će organizovati i voditi takmičenja u 11 sportova", istakao je Višicki.

Deveti EYOF, Evropski olimpijski festival mladih održaće se u glavnom gradu Srbije od 22. do 27. jula. Pripreme za ovu manifestaciju, prvu sa olimpijskim znakom na kojoj će nastupiti predstavnici Crne Gore, (riječ je o omladincima od 14 do 17 godina) su pri kraju. Olimpijsko selo biće u Studentskom gradu, a ceremonije otvaranja i zatvaranja održaće se u "Beogradskoj areni". Najveći dio takmičenja održaće se na stadionu "Partizan".

Crna Gora će na Festivalu imati predstavnike u džudou, atletici, biciklizmu, tenisu, stonom tenisu i plivanju.

"Arena"

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh