Bagarić i Simović predstavljaju Crnu Goru na prvim Mediteranskim igrama na pijesku u Peskari

Beach volley par Marko Bagarić i Miloš Simović predstavljaće Crnu Goru na premijernim Mediteranskim igrama na pijesku, koje se održavaju od 28.avgusta do 6. septembra u italijanskom gradu Peskari.

Svečano otvaranje prvih Mediteranskih igara na pijesku zakazano je za petak, 28.avgust, dok će se ceremonija podizanja crnogorske zastave održati danas (srijeda), a ceremoniji podizanja zastave prisustvovaće Šef misije crnogorske delegacije u Peskari, Ivan Bošković.

 

Takmičenje u odbojci na pijesku startuje 1.septembra i trajaće do 5.septembra. Uz Bagarića i Simovića, u Peskari će biti i Nikola Pješčić, koordinator odbojke na pijesku u OSCG.

Igre na pijesku organizovaće Međunarodni Komitet Mediteranskih igara (ICMG).

Na igrama će učestvovati sportisti iz 24 zemlje Mediterana koji će se takmičiti u sportovima kao što su odbojka, rukomet, fudbal, tenis, rvanje na pijesku.

Pored toga, sportisti će se takmičiti i u finswimmingu (plivanje sa perajima), plivanju u otvorenom moru, kajakaštvu na moru, skijanju na vodi i aquatlonu (vrsta triatlona koji se sastoji od plivanja i trčanja).

Na igrama će osim Crne Gore, učestvovati i zemlje regiona među kojima se nalaze Bosna i Hercegovina, Albanija, Hrvatska, Makedonija, Srbija i Slovenija. Učesnici su i Egipat, Turska, Sirija, Italija, Alžir.

ICMG je u Izmiru, u Turskoj, krajem 2012. odlučio da se ove igre održavaju svake četiri godine, a u junu 2013. potvrđeno je održavanje Prvih mediteranskih igara na pijesku.

 

Simonović na Skupštini Internacionalnog Komiteta Mediteranskih igara

Predsjednik Olimpijskog Komiteta Crne Gore Dušan Simonović prisustvovaće Skupštini Internacionalnog Komiteta Mediteranskih igara, koja će se održati u četvrtak, 27.avgusta u Peskari.

Najzanimiljivije tačke Skupštine biće odabira domaćina Mediteranskih igara 2021.godine i Mediteranskih igara na pijesku 2019.godine.

Simonović će prisustvovati i svečanom otvaranju prvih Mediteranskih igara na pijesku, koje će se održati u petak u Peskari.

 

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh