Atletičari deseti u Bakuu

Atletska reprezentacija Crne Gore osvojila je deseto mjesto u konkurenciji 14 zemalja na Evropskim igrama u Bakuu, sa 237 bodova. Ove igre su, ujedno,  i ekipno prvenstvo Starog kontinenta u trećoj diviziji.

Najbolji rezultat ostvarila je Marija Vuković koja je preskočila 186 centimetara, što je njen najbolji rezultat sezone.

– Od 2011. godine nisam imala ovakvu visinu, ne mogu da opišem koliko sam srećna Mislim da sam probila pshičku barijeru, nadam se da ću biti sve bolja i da ću se još približiti granici od 194 centimetra, a možda se i naći u Riju – kazala je Vuković, koja je u svojoj disciplini osvojila prvo mjesto.

I Kristina Rakočević donijela je maksimalan broj bodova selekciji – 17-godišnja Rakočević bacila je kuglu 14,85 metara.

 – Zadovoljna sam, malo sam se istrošila u bacanju diska, ali i ovo je dobar rezultat, u sklopu priprema za ono što me čeka narednog mjeseca – Svjetsko omladinsko prvenstvo  u Kolumbiji – kazala je Rakočević.

Dobar rezultat – crnogorski rekord – na 200 metara ostvario je Luka Rakić (21,44), čime se iskupio za slabiji nastup na najkraćoj dionici.

Nacionalni rekord oborila je štafeta 4×400 metara (Marić, Pešić, Nikolić, Ćetković) – 3:19,87.

Peti u bacanju diska, sa najboljim rezultatom sezone bio je Tomaš Đurović (49,42). U toj disciplini nije bilo povrijeđenog Danijela Furtule.

– Imali smo veliki peh, povredu Pešića na 110 metara s preponama i samo nas je razlika od tri boda dijeila od devetog mjesta koje je osvojila Malta. Imali smo još pehova, kao povredu Kristine Dubak koja nije zbog toga mogla da nastupi u štafeti 4×400 metara. Drugog dana smo ostvarili dva zapažena rezutata. Povratak Marije Vuković sa skokom od 186 centimetara i odličan nastup Kristine Rakočević. Muška štafeta je, takođe, bla odlična i oborila rekord koji je podugo star i vidjeli smo dobru trku na 200 metara koju je trčao Luka Rakić. Ta dva dva prva mjesta, dva rekorda i dobar nastup Tomaša Đurovića, su nešto što nas je sve zadovoljilo. Moglo je bolje, ali možemo biti zadovoljni – kazao je selektor Osman Erović.


Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh