Američki ambasador kod Simonovića

Američki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur posjetio je 26. marta Crnogorski olimpijski komitet gdje je razgovarao sa predsjednikom COK-a Dušanom Simonovićem.

Simonović je upoznao ambasadora Mura sa aktivnostima i planovima COK-a i izrazio zainteresovanost za uspostavljanje bliže saradnje Crnogorskog i Američkog olimpijskog komiteta.

Ambasador Mur je podržao inicijativu gospodina Simonovića i najavio podršku Ambasade, i svoju ličnu, jačanju saradnje COK-a sa Američkim olimpijskim komitetom i sportskim savezima pojedinih američkih država. U tom smislu naglašena je mogućnost uspostavljanja saradnje sa državom Mejn sa kojom Crna Gora inače intenzivno sarađuje u okviru Programa državnog partnerstva.

Ambasador Mur i predsjednik COK-a Simonović su takođe razgovarali i o aktivnostima Međunarodnog olimpijskog komiteta u vezi sa uključivanjem novih sportova u program Olimpijskih igara. Ambasador Mur je u tom kontekstu pomenuo ideju da američki nacionalni sport bejzbol postane dio olimpijske porodice.

Razgovarano je i o programu “Košarkaška diplomatija” u okviru kojeg Ambasada SAD, u saradnji sa Džordžtaun univerzitetom iz Vašingtona, planira tokom godine održavanje košarkaškog kampa u Crnoj Gori.

 

 

LEGENDA: Simonović i Mur

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh