Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u posjeti COK-u

Delegacija Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva na čelu sa Nj.E.gospođom Ketrin Najt-Sends boravila je danas u posjeti Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Sastanak je upriličen na poziv predsjednika COK-a Dušana Simonovića i predstavlja početak saradnje u dijelu zajedničkih obaveza koje predstoje u okviru priprema za Olimpijske igre u Londonu. Pored tehničkih detalja koji će pratiti organizaciju putovanja crnogorskih sportista, ali i svih onih koji će naredne godine posjetiti London, obije strane planiraju aktivnosti na promociji Igara, grada domaćina i olimpijskih vrijednosti, pa je izražena zainteresovanost za uspostavljanje bliže saradnje upravo u ovoj oblasti.

Predstojeće Olimpijske igre su svakako dobra prilika da javnost Crne Gore bolje upozna Veliku Britaniju i London, britansku tradiciju i kulturu.
Kako je obavijestila ambasadorka Najt-Sends, Ambasada i Britanski Savjet već rade na projektima i u ovim promotivnim aktivnostima očekuju podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik Simonović i šef misije Igor Vušurović upoznali su ambasadorku sa obavezama i procedurama koje COK očekuju u narednom periodu u pripremama za nastup Crne Gore na Igrama 2012.godine. Kako bi se dogovorili konkretni oblici saradnje i pomoći koja je neophodna u ovakvim prilikama, sledeće nedelje je planiran sastanak stručnih službi konzulata Velike Britanije i COK-a.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh