Ambasador Ruske Federacije u posjeti COK-u

Na poziv predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića, danas je u posjeti Crnogorskom olimpijskom komitetu bio ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, gospodin Andrej NesterenkoSastanku su prisustvovali i Aleksandar Koševoj, Prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije i Predrag Marsenić, sportski direktor Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji je bio Šef crnogorske misije na ZOI “Sochi 2014”.

Predsjednik Simonović se, u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta, zahvalio na izuzetnom prijemu na koji su naši sportisti i crnogorska delegacija naišli tokom boravka na Olimpijskim igrama u Sočiju.

-“Prepoznali smo ogroman napor i energiju koji su Ruska Federacija, organizacioni komitet Igara, Ruski olimpijski komitet, grad Soči, armija volontera i svi uključeni u organizaciju uložili da Zimske olimpijske igre proteknu na najvišem nivou, što je svakako bio veliki izazov. Impozantni infrastrukturni objekti i uspješno funkcionisanje u svim segmentima, učinili su da takmičenja prođu u idealnim uslovima, a svi mi koji smo imali privilegiju da prisustvujemo ovom spektaklu doživjeli smo zaista nezaboravne trenutke i nosimo predivne uspomene. Posebno bih istakao i neizmjernu ljubaznost ruskih domaćina. Želim da Vam čestitam na besprijekornoj organizaciji i zahvalim se na saradnji i pažnji koju ste nam ukazali uoči, za vrijeme i nakon Igara.”

Ambasador Nesterenko izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalnost na pozivu da posjeti našu olimpijsku kuću i iskazao uvjerenje da ima još puno prostora za unaprijeđenje sportske saradnje između Crne Gore i Rusije.

Kako je istakao, gospodin Nesterenko će ruskoj strani prenijeti naše impresije sa Olimpijskih igara u Sočiju, uz želju da se već formalizovana saradnja Crnogorskog i Ruskog olimpijskog komiteta nastavi u cilju organizacije zajedničkih kampova, prijateljskih susreta reprezentacija, razmjene stručnjaka i mogućeg zajedničkog rada na realizaciji određenih projekata, koji bi dali dodatni impuls unapređenju i razvoju sporta. Saradnju je neophodno proširiti i na sportske saveze radi što konkretnije i brže realizacije pomenutih ciljeva.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh