Aleksandar Tičić, v.d. direktora Uprave za mlade i sport, u posjeti COK-u

Predsjednik Dušan Simonović i šef misije Igor Vušurović primili su danas u Crnogorskom olimpijskom komitetu gospodina Aleksandra Tičića, v.d. direktora Uprave za mlade i sport.

U razgovoru predsjednik Simonović upoznao je gosta sa aktivnostima COK-a na domaćem i međunarodnom planu i istakao da očekuje nastavak uspješne saradnje sa Upravom za mlade i sport i iznalaženje zajedničkih rješenja za podsticanje razvoja sporta u Crnoj Gori.

Šef misije Igor Vušurović, sa svojim saradnicima, prezentovao je informacije o statusu priprema za odlazak crnogorske sportske delegacije na Olimpijske igre u Londonu 2012.g., mogućnostima za kvalifikacije sportista i drugim tehničkim i organizacionim pitanjima. Konstatovano je da se aktivnosti odvijaju po planu i da će svi logistički detalji biti na vrijeme obezbijeđeni za pripreme i boravak naših sportista u Londonu.

Gospodin Tičić je izrazio spremnost za pomoć COK-u u susret predstojećim Olimpijskim igrama. Država i Uprava za mlade i sport će svakako nastojati da u najvećoj mogućoj mjeri podrže napore naših najboljih sportista da uđu u Olimpijski tim i na što kvalitetniji način predstavljaju našu zemlju.

Na sastanku je razgovarano i o planovima COK-a za otvaranje Olimpijske kuće, u okviru koje bi funkcionisali Olimpijski muzej i biblioteka. Pokazavši razumijevanje za potrebu postojanja jednog ovakvog objekta za kvalitetan rad Nacionalnog olimpijskog komiteta i crnogorski sport uopšte, gospodin Tičić je obećao pomoć za rješavanje ovog pitanja u što skorijem roku.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh