Bošković stipendista COK-a

Talentovani crnogorski karatista Bojan Bošković potpisao je stipendijski ugovor sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK), saopšteno je iz te asocijacije. Bošković je osvajač srebrne medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Budimpešti, u konkurenciji mlađih seniora. Godinu ranije u Čileu postao je juniorski prvak svijeta. Bio je i najbolji svjetski kadet 2017, dok je godinu kasnije u Sočiju osvojio srebro na šampionatu Evrope u konkurenciji juniora.

COK uručio godišnja priznanja najboljim sportistima i nacionalnim selekcijama

Nagradu za sportistu godine dobio je Draško Brguljan, kapiten vaterpolo reprezentacije. U ekipnoj konkurenciji nagrade su dobili ženska rukometna i muška vaterpolo reprezentacije.

Priznanja u pojedinačnoj konkurenciji za mlade sportiste pripala pripala su bokserima, Bojani Gojković i Petru Liješeviću. Shodno epidemiološkoj situaciji, priznanja su dodijeljena u prostorijama COK-a.

Izbor najuspješnijih sportista i nacionalnih selekcija Crne Gore u 2020. Godini

Draško Brguljan najbolji je sportista Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta. Brguljan je u 2020. godini sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji mladi sportisti su zlatni sa Evropskog bokserskog prvenstva za mlade u Budvi, Petar Liješević i Bojana Gojković. Najbolje nacionalne selekcije su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.

Glasaj za sportistu godine 2020!

Sportistu godine predlažu nacionalni sportski savezi. Pored njih, putem online glasanja, pravo da glasa ima i javnost Crne Gore, a pobjednik u online glasanju dobija dodatna 2  boda. Glasanje počinje  18. decembra u 13h i trajaće 3 dana.

Aplikacija za glasanje se nalazi na zvaničnom sajtu COK-a na linku http://www.cok.me/sportistagodine/

Manipulacije na sportskim takmičenjima: Saznajte o svojim pravima i obavezama i prijavite nepravilnosti

Manipulacije na sportskim takmičenjima podrivaju Olimpijske vrijednosti, povjerenje i inspirativnu vrijednost sporta. Manipulacija na sportskim takmičenjima se dešava kada sportista ili zvaničnik vara u cilju uklanjanja nepredvidljivosti sportskog takmičenja. Oni mogu da varaju kako bi bili poraženi na takmičenju ili na dijelu takmičenja, što je u suprotnosti sa Olimpijskim duhom.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh