45. Generalna skupština Evropskih olimpijskih komiteta u Minsku 

Minsk

Aleksander Lukašenko, predsjednik Republike Bjelorusije i NOK-a Bjelorusije, u pozdravnom govoru na otvaranju Generalne skupštine EOK-a, najavio je da je Bjelorusija spremna da ugosti naredne Evropske igre.

Skupština EOK-a je generalno prihvatila ovu inicijativu, a Izvršni odbor će informisati Nacionalne olimpijske komitete o uslovima za naredno izdanje Evropskih igara.

XII sjednica Izvršnog odbora COK-a

COK-grb-HQ

U Podgorici je danas održana XII sjednica Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta na kojoj je razmatrano više važnih pitanja, a u cilju organizovanja Izborne Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama u Riju, najvažnijem sportskom događaju u 2016. godini.

INFOFEST – Sport kao informatički domen

INFOFEST 2016

Crnogorski olimpijski komitet, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, organizovao je, u sklopu ovogodišnjeg INFOFEST-a, panel diskusiju na temu „Sport kao informatički domen”, u cilju sagledavanja savremenih tehnoloških mogućnosti u kontekstu unapređenja sporta.

Svečano zatvorene Olimpijske igre Rio 2016

Rio-2016-Summer-Olympics-Game-Closing-Ceremony

Ceremonijom zatvaranja na „Marakani“, spuštena je zavjesa na 31. Olimpijske igre modernog doba, prve koje su održane na južnoameričkom kontinentu. Domaćini su predstavili kulturno i prirodno bogatstvo svoje zemlje, pomiješano sa muzičkim ritmom, karakterističnim za ovu živopisnu zemlju.

Na kraju je olimpijska zastava predata u ruke predstavnicima Tokija, grada domaćina narednih Igara, 2020. godine.

Vaterpolisti četvrti u Riju

Montenegro vs Italy Rio 2016

Naši najbolji vaterpolisti treći put zaredom Olimpijske igre završili su na četvrtom mjestu.
U borbi za bronzu u Riju izgubili su od Italije 12:10.

Moglo je da bude drugačije, mnogo puta je i sreća bila saveznik rivala, ali je, ipak, pobjeda italijanskog tima zaslužena.

Sponzori i partneri

  • Marin Med Logo
  • lovcen-osiguranje
  • plantaze

Partneri MOK-a

Obavještenja

Odluka o rokovima za sprovođenje izbornih aktivnosti

pravilnik o kriterijumima za kategorizaciju sportova

Wada baner

      

Dokumenta

Institut za javno zdravlje

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh