Tokio 2020 : Konferencija Šefova misija

Održan je webinar šefova misija Nacionalnih olimpijskih komiteta, Olimpijskih igara Tokio 2020. koje su zbog globalne pandemije odložene za godinu dana i trebaju biti održane od 23.07. do 8.8.2021. godine. 

Čelnici EOK-a čestitali Simonoviću

Vršilac dužnosti predsjednika Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) i Generalni sekretar ove organizacije uputili su čestitke Dušanu Simonoviću na njegovom izboru za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Simonoviću jednoglasno novi mandat

Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović tu funkciju obavljaće i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Skupštini krovne asocijacije crnogorskog sporta. Simonović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku.

7. septembar – Svjetski dan fer-pleja

Međunarodni komitet za fer-plej, u saradnji sa drugim organizacijama, proglasio je danas da će se 7. septembar svake godine širom svijeta slaviti kao Svjetski dan fer-pleja.

Kao jedan od osnovnih principa olimpijskog pokreta, Olimpijska povelja ističe promociju duha prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja. Fer-plej podrazumijeva pridržavanje sportskih pravila, poštovanje protivnika i borbu protiv nasilja i nepoštenog ponašanja.

Zakazana V Redovna i Izborna skupština COK-a

U Podgorici je danas održana XXVII sjednica Upravnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta na kojoj je odlučeno da se V Redovna i Izborna skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta održi 9. septembra 2020. godine.

Izbori za predsjednike nacionalnih olimpijskih komiteta održavaju se u periodu od šest mjeseci nakon završetka Olimpijskog ciklusa.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh