60. godina Olimpijskog komiteta San Marina

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović prisustvovao je 14. decembra 2019. godine svečanoj proslavi jubileja 60 godina od osnivanja Nacionalnog olimpijskog komiteta San Marina.

Uz najviše državne zvanice, događaj je okupio mnoge ličnosti iz sportskog i olimpijskog pokreta, uključujući predsjednike i generalne sekretare Olimpijskih komiteta iz Asocijacije Igre malih zemalja Evrope, zatim Spirosa Kapalosa, člana MOK-a i Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta, kao i Amara Adadija, predsjednika Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

Poseban prijem za goste iz olimpijske porodice upriličili su Njihove Ekselencije Luka Boski i Mariela Mularoni, regenti San Marina, u palati Vlade, a tom prilikom predstavljna je i monografija pod nazivom „60 godina strasti“ koja prati istoriju Nacionalnog olimpijskog komiteta ove male Republike sa dugom tradicijom.

Na gala večeri u kongresnom centru Kursal, kroz emotivno podsjećanje na velike sportiste San Marina, bivše i sadašnje, dodijeljene su nagrade najboljima, dok je 2019. godina s ponosom predstavljena kao jedna od najuspješnijih.

Sa Igara malih zemalja u Crnoj Gori, sportisti San Marina su odnijeli ukupno 16 medalja, a dvije sa Evropskog olimpijskog festivala mladih u Bakuu. Rvač Majls Nazem Amine osvojio je bronzu na Evropskim igrama „Minsk 2019”, što je prva medalja u rvanju za ovu zemlju i kvalifikaciono mjesto za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

 

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh