19. Generalna skupština ANOC-a

Danas je u Bangkoku počela 19. Generalna Skupština Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOC), što predstavlja najšire okupljanje olimpijske porodice, koju čine 204 Nacionalna olimpijska komiteta, sa preko 1000 delegata. Sjednici prisustvuju predstavnici organizacionih komiteta igara sa olimpijskog programa, međunarodnih sportskih federacija, značajnih institucija – Svjetske anti-doping agencije, Međunarodnog arbitražnog suda, i drugi gosti.

Na skupštini su usvojeni izvještaji predsjednika ANOC-a, kao i izvještaji kontinentalnih olimpijskih asocijacija. Pored toga, usvojen je finansijski izvještaj i izvještaj Olimpijske solidarnosti, kao i izvještaj gradova kandidata za Zimske olimpijske igre 2022. (Almati, Kazahstan i Peking, Narodna Republika Kina). Crnogorski olimpijski komitet predstavljaju predsjednik Dušan Simonović i Zagorka Božović, koja je zadužena za medjunarodne odnose i saradnju.

Na današnoj sjednici je za predsjednika ANOC-a ponovo izabran šeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, a za prvog potpredsjednika predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Patrik Hiki. Na svečanoj večeri dodjele nagrada uručena su priznanja najboljih sportistima i timovima sa Olimpijskih igara u Londonu i Sočiju, a Žaku Rogu, doskorašnjem predsjedniku, a sada počasnom predsjedniku MOK-a, pripala je nagrada za životno djelo. Za Crnogorski olimpijski komitet naročito važan je bio momenat uručenja posebnog priznanja za prvu olimpijsku medalju, osvojenu na Igrama u Londonu, što je sa izuzetnim simpatijama prihvaćeno u olimpijskoj porodici. Priznanje je predsjedniku COK-a uručio predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah. U nastavku ovog zasijedanja Skupština će saslušati izvještaje organizacionog komiteta Igara u Riju, Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2018., izvještaj WADA organizacije, izvještaj vezan za Baku i prve Evropske igre, kao i ostalu izvještajnu materiju, a na kraju će biti usvojena i rezolucija 19. Generalne skupštine ANOC-a.


Priznanje COK-u (2)   Priznanje COK-u (3)   Priznanje COK-u (4)   Priznanje COK-u


 

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh